Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Formu doldurun, sizi arayalım:

    Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    İhtiyacınıza uygun, en iyi şekilde görünmeniz ve hissetmeniz bizim için çok değerli. Bu sebeple hem cerrahi hem de cerrahi olmayan uygulamalarla bütünsel çözümler sunuyoruz. 

    Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi

    Endoskop, ucunda ışık ve optik mercekler bulunan ve bu sayede bir ucundan bakıldığında diğer ucundaki görüntüyü doğrudan görme imkanı sağlayan aletlerdir. Endoskopun ucundaki merceğin yerleşimine göre 0º, 30º, 45º, 70º, açılı endoskoplar vardır. Endoskoplar burun içerisinde doğrudan göremediğimiz bölgelerin görülmesini sağlarlar. Endoskoplar bir kamera sistemiyle birleştirilir, görüntü  bilgisayara ve monitöre aktarılır.  Endoskoplar kullanılarak burun çevresindeki sinüslere yönelik yapılan ameliyatlara Endoskopik Sinüs Cerrahisi denir.

    Formu doldurun, sizi arayalım:

      Endoskoplar burun, sinüs ve bunların komşuluklarını ilgilendiren birçok hastalığın tanı ve cerrahi tedavisinde kullanılmaktadır. Bunlar;

      . Kronik Sinüzit (İlaç tedavisine cevap vermeyen)

      . Nazal Polip

      . Antrokoanal Polip

      . Konka Redüksiyonu (Burun etlerinin küçültülmesi)

      . Sinüs Mukoseli

      . Burun ve Sinüs Tümörleri

      . Beyin-Omurilik Sıvısı Kaçağı

      . Dakriyosistorinostomi (Tıkalı gözyaşı kanalının açılması)

      . Koanal Atrezi Onarımı

      . Burundaki Yabancı Cisimlerin Çıkarılması

      . Burun Kanaması Kontrolü

      . Endoskopik Septoplasti)

      . Östaki Tüpü Problemleri

      Endoskoplar sayesinde burun ve yüzde herhangi bir kesi yapmadan, tamamen burun delikerli içerisinden ameliyat yapılabilmektedir. Ayrıca klasik yöntemlerle ulaşamadığımız veya iyi göremediğimiz alanlara endoskoplar ile çok daha rahat ulaşılabilmektedir. Sağlam dokulara zarar vermeden sadece hastalıklı dokulara yönelik cerrahi müdahale imkanı sağlamaktadır. Endoskopik cerrahi ile hem komplikasyon riski azalmakta, hem de iyileşme süresi kısalmaktadır.

      Endokospik Sinüs cerrahisi ameliyatını ; genel anestezi altında yapmayı tercih ediyorum.  Ameliyat öncesinde hastanın sinüs tomografisi çekilerek ameliyat planlaması yapılır. Ameliyatta endoskop ile burun deliğinden girilir, endoskopik cerrahi için geliştirilmiş hassas aletlerle dokuları doğrudan görerek gerekli işlemler yapılır. Yapılacak işlemin kapsamı hastalığa ve yaygınlığına göre değişir. Örneğin kronik sinüzitte; tıkalı olan sinüs kanalları açılır, sağlam dokulara zarar vermeden hastalıklı dokular temizlenir. Nazal polipte; sağlıklı mukozaya dokunmadan burun içini ve sinüsleri dolduran tüm polip dokuları temizlenir. Tümörlerde ise tümör dokusu ile beraber etrafındaki bir miktar sağlam dokuda çıkarılır. Ameliyatın süresi kapsamına göre değişir. Ameliyat çeşitli teknik aletlerle desteklenebilir.

      Mikrodebrider sistemi: Dokular bir yandan traşlanır bir yandan vakumla çekilerek temizlenir. Özellikle yaygın nazal poliplerde hem ameliyat süresini hem de kanamayı azalttığı için sıklıkla kullanılır.

      Balon sinoplasti, bir kateter yardımıyla daralmış sinüs kanallarının açılması işlemidir. Kateterin ucundaki balon sinüs kanalına yerleştirilir ve şişirilerek kanal genişletilir ve sinüslerin boşalması sağlanır. Geleneksel endoskopik sinüs cerrahisi teknikleri ile kombine edilebilir. Frontal (alın), Maksiller (yanak) ve Sfenoid (kafa tabanındaki) sinüsleri etkileyen kronik sinüzitlerde uygulanabilir. Ben pratiğimde frontal sinüs cerrahisinde kullanmayı tercih ediyorum.

      Cerrahi Navigasyon (Görüntü Rehberli Cerrahi):  Endoskopik sinüs cerrahisinde de navigasyon sistemi ile burun içinde kullandığımız cerrahi aletlerin yerini üç boyutlu olarak görebilmekteyiz. Cerrahi navigasyon sisteminde; ameliyat öncesinde hastanın sinüs tomografisi çekilir ve sisteme yüklenir, ameliyatta hastanın başına özel bir başlık yerleştirilir. Bu sayede ameliyat esnasında cerrahi aletlerimizin konumunu  monitörden görebiliriz. Cerrahi navigasyonun en önemli avantajı kafa tabanı ve beyin, göz ve görme siniri, büyük damarlara yakın olan hastalıklı dokuları temizlerken bu yapılara zarar verme riskini ve dolayısıyla ciddi komplikasyonları azaltmasıdır. Rutin endoskopik sinüs cerrahisinde cerrahi navigasyon gerekli değildir.  Kişisel olarak cerrahi navigasyonu; daha önce ameliyat geçirmiş ve normal anatomik yapıların değiştiği nazal polibin eşlik ettiği kronik sinüzitli kişilerde kullanmayı tercih ediyorum.

      Ameliyat sonrası hafif ağrı olabilir, basit ağrı kesicilerle kolaylıkla giderilebilir. Endoskopik cerrahide burun şeklinde herhangi bir değişiklik, şişlik ya da morluk olmaz. Ameliyat bitiminde ameliyat sahasına kendiliğinden eriyen tamponlar konulur, burun delikleri açık kalır. Ameliyattan sonra 1-2 gün burundan sızıntı şeklinde kanlı akıntı olabilir, sonraki birkaç gün sümükle karışık akıntılar, sonrasın da burun içinde kabuklanmalar olur. Ameliyatın kapsamına göre değişmekle beraber 2-6 hafta sürebilir. Bu kabuklar serum fizyolojik ve nemlerndirici damlalar ile yumuşatılarak temizlenebilir. Bu süreçte sık kontrol ve burun içi pansumanları sağlıklı bir iyileşme için çok önemlidir. Ameliyat sonrası  efor gerektirmeyen bir iş yapacaksanız  5. günden sonra çalışmaya başlayabilirsiniz.

      Endoskopik cerrahinin sonuçları hastalığa göre değişir. Kronik veya tekrarlayan sinüzitte başarı %80-90 arasındadır. Nazal polipler tekrarlamaya eğilimlidir. Tekrarlama süresi kişiden kişiye değişir. Sonuçlarda hastalığın yanında cerrahın deneyimi de çok önemlidir.

      dr-elcin-ariturk-rinoplasti

      Dr. Elçin Arıtürk ile Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi Süreci

      Sürecimiz Nasıl İşliyor?

      Dr. Elçin Arıtürk ile Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi Süreci Nasıl İşler?

      Sizin beklentinize göre Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi ameliyatlarının farklı çeşitleri ve uygulamaları vardır. Rinoplasti süreci hedefleriniz ve yüzünüzün yapısına göre sizinle beraber planlanır. 

      Randevu Al

      Web sitemizden size en uygun zaman dilimini seçerek randevu oluşturun.

      Doktor ile Görüşme

      Doktorumuz Elçin Arıtürk ile yüzyüze yaptığınız görüşmede beklentilerinizi ve isteklerinizi aktarın.

      Fiyat Teklifi

      Görüşme sonrasında klinik koordinatörü tarafından size iletilecek detaylı bilgi ve içerikle birlikte fiyat teklifini alın.

      Ön Kontroller ve Ameliyat

      Ameliyat öncesi 3D Modelleme ve tüm kontrollerin tamamlanması için ikinci bir görüşmeye katılın. Arkasından ameliyat için hazırsınız.

      Formu doldurun, sizi arayalım:

        Uluslararası ve Yerli hasta
        0 +
        Yıllık Tecrübe
        0 +
        Hızlı Online Konsültasyon
        0 +
        Mutlu Hasta
        0 +
        Hemen Randevu Al!

        Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi Randevusu Oluştur

        Doktorumuzla doğrudan çevrim içi randevu almak için lütfen formu doldurun. Seçtiğiniz tarih uygun değilse, çevrim içi randevuyu yeniden planlamak için koordinatörümüz tarafından sizinle iletişime geçilecektir.

        Çalışma Saatleri

        Pazartesi
        Salı
        Çarşamba
        Perşembe
        Cuma
        Cumartesi